Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Szörp, üdítõ dzsem, gyümölcsbor készítésére, savanyúságok, befõttek tartósítására, a bor természetes savtartalmának emelésére, vízlágyításra. Alkalmazás és adagolás A gyümölcs megtartja eredeti színét és zamatát, a savanyúság kemény, ropogós és friss ízû marad. Az ízlés szerinti mennyiségû citromsavat vízben feloldjuk, és a készítményhez hozzáadjuk. Alkalmazás és adagolás (borászati) A citromsav a bor savtartalmának emelésére és a fémes zavarosodások megelõzésére alkalmas. Adagolása, kisebb savkorrekciók végrehajtását teszi lehetõvé, a palackozás vagy az elsõ derítés elõtt, mikor már túl késõ a savtartalmat borkõsavval beállítani. A szükséges mennyiségû citromsavat oldja fel tízszeres mennyiségû mustban vagy borban és adja a kezelendõ musthoz vagy borhoz, majd oszlassa szét. A szükséges mennyiséget mindig laborvizsgálat és a bortörvényben megengedettek határozzák meg együttesen.